PRIPRAVTE SI ŠŤAVNATÝ CHEESECAKE PODĽA CHUTNÔ A OSLAĎTE SI DEŇ :)
Na korpus potrebujeme:
150 g vločiek, 40 g ľanovej múky, 100 g masla, 3 PL medu, 1 ČL mletej škorice
Ovsené vločky zomelieme na kávovom mlynčeku, pridáme ľanovú múku, mletú škoricu, med a roztopené maslo. Všetko spolu premiešame, aby sa suroviny pekne spojili a natlačíme do tortovej formy s priemerom 24 cm. Pečieme 5 minút pri teplote 170 °C.
Medzitým si pripravíme plnku, na ktorú potrebujeme:
500 g odtučneného mäkkého tvarohu, 4 vajíčka, 4 PL medu, 1 vanilkový puding, 1 ČL citrónovej šťavy
Žĺtka vymiešame s medom do peny, pridáme tvaroh a pomaly po lyžičkách pridávame puding. Z bielok si vyšľaháme sneh a pridáme citrónovú šťavu. Nakoniec zľahka všetko spojíme a vylejeme na predpečený korpus. Na spodok rúry vložíme plech s vodou, aby nám cheesecake nepopraskal a pečieme cca 45 min. pri 170 °C. Po upečení necháme vychladnúť a pripravíme si ovocnú zmes, ktorou dozdobíme vrch dezertu.
Na ovocnú zmes potrebujeme:
250 - 300 g mrazeného ovocia , 4 PL medu, 2 PL jahodového pudingu
Ovocie ohrejeme v hrnci a pridáme med. V 0,05 dcl vody si rozmiešame puding a prilejeme k ovociu. Necháme prejsť varom 1 - 2 minútky a keď začne hustnúť, odstavíme a vylejeme na upečený cheesecake. Koláčik necháme poriadne vychladnúť a potom nakrájame.
Prajeme dobrú chuť. :)