Potrebujeme:
½ šálky ľanovej múky
½ šálky mandľovej múky
½ šálky trstinového cukru (alebo kokosového)
½ ČL soli
½ ČL sódy bikarbóny
1 ČL mletej škorice
2 PL kukuričného škrobu (bez lepku)
8 PL olivového oleja
1 vajíčko
2 nakrájané jablká
2 hrste nasekaných orechov
1 hrsť kvalitnej horkej čokolády
0,5 – 0,8 dcl smotany (môžeme nahradiť aj rastlinnou smotanou)
Postup:
Najprv zmiešame múky, kukuričný škrob, soľ, sódu bikarbónu a škoricu. Hotovú zmes odložíme bokom. Do väčšej misky si rozbijeme vajíčko, pridáme cukor s olejom a vyšľaháme do peny. Postupne pridáme suché suroviny a nakrájané jablká. Zľahka premiešame, aby sa suroviny spojili a vylejeme do okrúhlej formy s priemerom 24 – 26 cm. Posypeme nasekanými orechami a dáme do rúry vyhriatej na 175 °C približne na 25 – 30 minút.
Po upečení koláčik dozdobíme čokoládou rozpustenou v smotane.
Dobrú chuť :-)