MEDOVNÍČKY S ĽANOVOU MÚKOU
Potrebujeme:
400 g celozrnnej ražnej hladkej múky
25 g ľanovej múky
50 g ovsenej múky (pomleté ovsené vločky)
125 g masla
350 g medu
2 vajcia
1 PL perníkového korenia
1 PL mletej škorice
½ balíka prášku do pečiva
Postup:
Všetky múky, perníkové korenie, škoricu a prášok do pečiva zmiešame v miske. Maslo roztopíme, zmiešame s medom, necháme trochu zachladnúť a nakoniec pridáme vajíčka. Na záver zo všetkých surovín vypracujeme tuhé cesto a necháme odležať v chladničke aspoň 2 hodiny. Potom rozvaľkáme cez potravinovú fóliu a vykrajujeme medovníky. Pečieme vo vyhriatej rúre 7 - 10 minút pri teplote 170°C.
Krásne a najmä chutné Vianoce vám želá tím Chutnô. :)