Potrebujeme:
5 vajíčok
5 PL trstinového cukru
4 PL pohánkovej múky
1PL ľanovej múky
500 g mascarpone
500 ml šľahačkovej smotany
¾ šálky trstinového cukru
4 PL likéru Amareto
½ šálky silnej zalievanej kávy
Postup:
Z bielkov a 5 PL trstinového cukru vyšľaháme sneh. Pridáme vaječné žĺtky a nakoniec jemne primiešame múky. Takto pripravené piškótové cesto dáme piecť do štvorcovej formy 24 x 24 cm vystlanej papierom. Pečieme cca 15 min. pri teplote 160 – 170 °C.
Medzitým si pripravíme krém. Vyšľaháme mascarpone so šľahačkovou smotanou a ¾ šálky trstinového cukru. Pridáme 2 PL Amareta. Následne si pripravíme silnú kávu do ½ šálky (150 – 200 ml) a primiešame do nej ešte 1 – 2 PL likéru.
Po upečení a vychladnutí piškótu prekrojíme po dĺžke tak, aby nám vznikli dva rovnaké pláty. Spodný plát prelejeme približne polovicou kávovej zmesi a natrieme krémom. Môžeme poukladať bobuľové ovocie napr. maliny a polejeme zvyšnou kávovou zmesou a krémom. Posypeme práškovým kakaom a vložíme do chladničky ideálne na 6 – 8 hodín alebo do druhého dňa.