VÝBORNÝ KOLÁČ Z TROCH DRUHOV MÚKY A SEZÓNNEHO OVOCIA
Potrebujeme:
1 šálku celozrnnej špaldovej múky, ½ šálky hladkej špaldovej múky, ½ šálky ľanovej múky, ½ kocky masla (125 g), 1 šálku trstinového cukru, 1 prášok do pečiva, 1 šálku mlieka, 2 vajíčka, slivky (čerstvé alebo z kompótu)
Postup:
Múky, maslo a cukor zmiešame v miske. Časť zmesi (asi 1 šálku) si odložíme na mrveničku. Neskôr ju použijeme ako vrchnú posýpku koláča.
Do zmesi, ktorá nám zostala, pridáme prášok do pečiva, mlieko a vajíčka. Všetko spolu vymiešame a dáme do formy vymastenej maslom a vysypanej múkou. Poukladáme čerstvé alebo zavárané slivky (príp. iné ovocie) a navrh dáme odloženú mrveničku. Pred pečením môžeme posypať mletou škoricou alebo škoricovým cukrom. Pečieme asi 30 min. pri teplote 170°C.
Tím Chutnô vám praje dobrú chuť! :)