Potrebujeme:
KORPUS
- 1 šálka bezlepkových vločiek (alebo ovsenej múky),
- 2 PL ľanovej múky,
- 3 PL masla (100g),
- 3 PL med,
- 1 ČL mletej škorice.
Postup:
Ovsené vločky zomelieme na kávovom mlynčeku, pridáme ľanovú múku, mletú škoricu, med a roztopené maslo. Všetko spolu premiešame, aby sa suroviny pekne spojili a natlačíme do tortovej formy s priemerom 24 cm. Pečieme 5 minút pri teplote 170 °C.
PLNKA
- 500 g odtučneného mäkkého tvarohu,
- 4 vajíčka,
- 4 PL medu,
- 1 vanilkový puding,
- 1 ČL citrónovej šťavy.
Žĺtka vymiešame s medom do peny, pridáme tvaroh a pomaly po lyžičkách pridávame puding. Z bielok si vyšľaháme sneh a pridáme citrónovú šťavu. Nakoniec zľahka všetko spojíme a vylejeme na predpečený korpus. Na spodok rúry vložíme plech s vodou, aby nám cheesecake nepopraskal a pečieme cca 45 min. pri 170 °C. Po upečení necháme vychladnúť a pripravíme si ovocnú zmes, ktorou dozdobíme vrch dezertu.
OVOCNÁ ZMES
- 250 - 300 g mrazeného ovocia
- 4 PL medu
- 2 PL jahodového pudingu
Ovocie ohrejeme v hrnci a pridáme med. V 0,5 dcl vody si rozmiešame puding a prilejeme k ovociu. Necháme prejsť varom 1 - 2 minútky a keď začne hustnúť, odstavíme a vylejeme na upečený cheesecake. Koláčik necháme poriadne vychladnúť a potom nakrájame.
Prajeme dobrú chuť. :)