Potrebujeme:
- 3 banány,
- ½ šálky mletých vločiek,
- ½ šálky ľanového proteínu,
- 3 PL medu,
- 1 prášok do pečiva,
- 2 ČL škorice,
- 150 g rozpusteného masla,
- 1 vajíčko,
- 2 plátky nasekanej čokolády (70% a viac),
- hrsť sekaných vlašských orechov.
Postup:
Roztopené maslo zmiešame s popučenými banánmi a medom, pridáme vajíčko a potom všetky suché ingrediencie. Formu na chlebík (srnčí chrbát) vymastíme maslom, príp. môžeme vysypať ľanovou múkou alebo proteínom.
Pečieme pri teplote 175 – 180°C približne 45 minút. Po upečení chlebík vyklopíme z formy a posypeme ryžovou alebo kokosovou múkou. Dozdobiť ho môžeme aj rozpustenou horkou čokoládou a banánom.