Potrebujeme:
5 vajec,
5 PL medu,
1 šálka mlieka,
½ šálky repkový olej,
1 šálka ovsenej múky (môžeme pomlieť vločky na kávovom mlynčeku),
1 šálka kokosovej múky (môžeme pomlieť strúhaný kokos na kávovom mlynčeku),
2 PL ľanovej múky,
1 prášok do pečiva,
bobuľové ovocie (čerstvé, alebo mrazené).
Postup:
Žltka vymiešame s medom do peny. Pridáme mlieko a olej. Všetky múky zmiešame s práškom do pečiva a pridáme k žĺtkam. Z bielkov si vyšľaháme sneh a jemne spojíme k žĺtkovej zmesi. Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie o veľkosti 22 x 32 cm (približná veľkosť), alebo použijeme okrúhlu formu priemer 22 – 26 cm. Poukladáme bobuľové ovocie. Môžeme použiť mrazenú zmes (černice, maliny, jahody, čučoriedky, ríbezle), alebo čerstvé. Dáme piecť pri teplote 170 - 180 ̊ C približne 35 – 50 min. Po upečení posypeme strúhaným kokosom. Bublanina je vláčna, šťavnatá a výborná aj na druhý deň.