Potrebujeme:
- 2 banány,
- 2 vajcia,
- 6 PL ľanového proteínu,
- 2 ČL prášku do pečiva,
- 6 PL mandľovej múky,
- 1 šálka bezlepkových vločiek (mleté),
- 1 šálka mlieka,
- 2PL ľanových semienok,
- 1 nasekaná horká čokoláda,
- 1-2 hrste sušeného ovocie podľa chuti (brusnice, slivky, marhule, jahody...),
- 1-2 hrste sekaných mandli.
Postup:
Banány popučíme vidličkou, pridáme vajcia a mlieko. Ostatné suché ingrediencie zmiešame a pridáme k banánom. Vznikne nám hustejšie cesto, ktoré lyžicou poukladáme na plech vystlaný papierom. Pečieme pri teplote 170 ̊ C približne 15 – 20 min. Cookies sú mäkučké, nadýchane a vláčne. Ak by sme chceli chrumkavejšiu verziu môžeme použiť celé vločky a nie mleté.