Potrebujeme:
- 1 šálku strúhanej mrkvy,
- 1 banán,
- 1 vajíčko,
- 1 PL ľanovej múky,
- ¼ šálky javorového sirupu,
- ¼ šálky repkového oleja,
- 1 ČL vanilky alebo vanilkový struk,
- ½ šálky mletých bezlepkových vločiek (alebo ovsenú múku),
- 1 ČL prášku do pečiva,
- ½ ČL mletej škorice,
- ½ šálky sekaných orechov (vlašské, mandle, kešu – podľa vlastného výberu),
- 2 ČL chia semienok.
Postup:
Mrkvu postrúhame na jemnom strúhadle a zmiešame spolu s popučeným banánom. Pridáme vajíčko, javorový sirup, olej a nakoniec všetky ostatné sypké suroviny. Takto pripravené cesto nalejeme na menší plech vystlaný papierom na pečenie, alebo použijeme formu na biskupský chlebíček. Pečieme pri teplote 170 – 180 ̊C približne 20 – 30 minút.
Môžeme podávať s gréckym jogurtom, ktorý si jemne osladíme medom a mletou škoricou. Koláčik výborne chutí aj samotný, ako skvelá sladká desiata alebo zdravé maškrtenie k poobednej kávičke.