Potrebujeme:
- 1 šálka ovsenej alebo ryžovej múky,
- 2/3 šálky pohánkovej múky,
- 1/3 šálky ľanového proteínu,
- 1 šálka kokosového cukru,
- 2 ČL perníkového korenia,
- 1 prášok do pečiva,
- 2 PL kakaa,
- 1 kvalitná horká čokoláda,
- 4 vajíčka,
- 2 šálky strúhaných jabĺk,
- 1 šálka mlieka, môže byť aj kefír, alebo acidko,
- 2/3 šálky repkového oleja.
Postup:
Žĺtka vymiešame s cukrom, pridáme nastrúhané jablká, mlieko, olej. Ostatné suché ingrediencie zmiešame a pridáme k tekutej hmote. Z bielkov si vyšľaháme sneh a zľahka primiešame k cestu. Na koniec pridáme nasekanú čokoládu. Takto pripravené cesto vylejeme na plech vystlaný papierom a pečieme cca 30 – 45 min pri teplote 170 ̊ C. Po upečení horúci perník potrieme džemom a dozdobíme postrúhanou čokoládou, ovocím, orechmi. Podľa vlastnej chuti.