Potrebujeme:
180 g hladkej špaldovej múky, 20 g ľanovej múky, 180 g trstinového cukru, 1 dcl vody, 1 dcl kokosového oleja, 1 prášok do pečiva, 4 vajcia, kakao, ovocie podľa chuti (maliny, čučoriedky, černice)
Postup:
Žĺtka si vymiešame s cukrom, pridáme olej a vodu. Obe múky zmiešame s práškom do pečiva a spojíme so žĺtkami. Z bielkov si vyšľaháme sneh a spojíme obe zmesi. Cesto rozdelíme na dve časti a do jednej pridáme 3 polievkové lyžice kakaa. Vymastíme si formu na bábovku a vysypeme múkou. Vrstvíme postupne - najskôr trochu žĺtkovej zmesi, potom kakaovej a nakoniec zase žĺtkovej. Ak máme, pridáme ovocie.
Pečieme na 170°C približne 45 minút. Počas pečenia bábovku sledujeme, aby sa nám neprepiekla, resp. príliš nevysušila. Po vyklopení môžeme posypať postrúhanou horkou čokoládou.